Laat ik me aan je voorstellen ...

Mijn naam is Janine Alting, Directeur en Hoofddocent van Onder Hypnose Opleidingen en docent Noord-Nederland van het toonaangevende opleidingsinstituut HypnoWorld Opleidingen uit Boxmeer. Ik woon in Zuidlaren, een heel mooi brinkdorp in de kop van Drenthe. Behalve dat ik er woon, werk ik er als zelfstandig gevestigd therapeut binnen mijn praktijken PARAMEDIC en Onder Hypnose .

Ik begeleid en behandel mensen met uiteenlopende (complexe) klachten. Deze klachten kunnen fysiek, mentaal en/of emotioneel zijn. Naar mijn ervaring zijn deze 3 niet los te koppelen. Op het moment dat je langere tijd fysieke klachten hebt, dan kan het niet anders dan dat dit ook invloed heeft op hoe je in je vel zit.

Andersom is dit ook het geval. Heb je langere tijd metaal/emotionele klachten? Dan kan het maar zo dat je – als je iets hebt meegemaakt dat voor jou slecht te verteren is - “opeens” last krijgt van je maag of darmen.

Bij de behandeling van mijn cliënten maak ik gebruik van meerdere therapievormen waaronder Directe Hypnose. De kracht van Directe Hypnose is gelegen in het feit dat je invloed uit kunt oefenen op iemands lichaam én geest.


Het ontstaan van Onder Hypnose Opleidingen:

Ik ben al vanaf de eerste dag van mijn opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut laaiend enthousiast en dat enthousiasme is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Behalve dat ik cliënten binnen de praktijk begeleid/behandel, geef ik met grote regelmaat lezingen over hypnose in het algemeen, de inzet van hypnose bij specifieke aandoeningen en trainingen Zelfhypnose en Hartcoherentie (trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp).

Het is meer dan eens voorgekomen dat me aan het eind van een lezing werd gevraagd: "Waarom zet je de inhoud van je lezingen niet om in Masterclasses en Masteropleidingen? Wat kun jij helder uitleggen! Wat je ons vanavond hebt verteld en mee hebt laten maken is ook lesstof voor mensen die zich willen specialiseren. Je zou een opleidingsinstituut moeten beginnen, lesgeven is je op het lijf geschreven”.

Tja, waarom zou ik geen opleidingsinstituut oprichten en alles wat ik ontwikkeld heb voor accreditatie bij een onafhankelijke instantie aanbieden ... Ik heb door de combinatie van mijn opleidingen niet alleen veel vakkennis, mijn praktijkervaring liegt er na 17 jaar cliënten begeleiden natuurlijk ook niet om... Daarbij voel ik me als een vis in het water als ik voor een groep geïnteresseerde, leergierige, enthousiast mensen sta om mijn kennis over te dragen. Het geeft me energie én ik krijg van cursisten die ik heb opgeleid hele positieve feedback ...

Het heeft een poosje geduurd voordat ik de koe bij de hoorns vatte maar als kind uit een familie van docenten kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan.


Docent Noord-Nederland HypnoWorld Opleidingen:

Zoals gezegd ben ik als docent gelieerd aan het toonaangevende opleidingsinstituut HypnoWorld Opleidingen uit Boxmeer. Het is aan mij de eer de lessen van de vier modules van de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut in het Noorden van het land te verzorgen.

Tijdens de opleiding bouw je – niet alleen in theorie maar ook met hele leuke praktijkoefeningen – aan een gedegen fundament. Dit fundament geeft je houvast als je hypnosesessies binnen jouw praktijk gaat geven.

Gelukkig is dit fundament niet statisch. Er is volop ruimte voor je eigen creativiteit. Dit maakt voor mij – naast de goeie resultaten die je met een beperkt aantal sessies kunt bereiken – dat ik iedere keer met veel plezier hypnose als therapievorm inzet.


Werk jij met mensen, wil je hypnotherapie in je huidige werk integreren of in de (nabije) toekomst een eigen praktijk voor hypnotherapie starten?

Dan is de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut niet alleen een excelente keus, na afronding van de module Advanced Hypnosetechnieken (module 2) is je kennisniveau dusdanig dat je (als je ook praktijkervaring hebt opgedaan) prima aansluiting vindt bij de opleidingen en masterclasses van Onder Hypnose.

Ik kijk er naar dan ook uit jou dit prachtige vak te leren of je, bovenop wat je al in huis hebt, nóg beter in je werk te laten worden. Als Hypnotherapeut en zeker als specialist heb je anderen écht iets te bieden! Je hebt met Directe Hypnose een parel in handen waarmee je klachten significant kunt verminderen of zelfs wegnemen. Het maakt daarbij niet uit of de klacht van je cliënt fysiek, mentaal en/of emotioneel is.

Ik hoop je dan ook gauw bij een van de opleidingsdagen, een Masterclass of - in het kader van je persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp - een training te ontmoeten.


Gastdocenten:

Om het aanbod van Masterclasses en trainingen binnen Onder Hypnose Opleidingen gevarieerd te houden, nodig ik met enige regelmaat gastdocenten uit die (net als ik) hun expertise graag met je delen.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Auteursrecht/Copyright 2021 Onder Hypnose Opleidingen, Masterclasses & Trainingen