Stress bezien door de brillen van de reguliere Westerse, de Chinese én Indiase geneeskunde:

Wil jij stress en aan stress gerelateerde klachten eens met andere ogen bekijken? In deze Masterclass doen we dat door de brillen van de reguliere Westerse, de Chinese en Indiase geneeskunde. Niet alleen leuk en interessant, een gezondheidsklacht door drie brillen bekijken heeft veel voordelen. Het stelt je beter in staat de oorzaak van een klacht te vinden en (als je die gevonden hebt) in dit geval met hypnotherapeutische interventies te behandelen.

Stress ... We hebben er allemaal in zekere mate last van. In welke mate je stress ervaart wordt mede bepaald door je persoonlijkheid/karakter, fysiologie, erfelijkheid en omgevingsfactoren.

De ene mens is veerkrachtiger dan de ander en daardoor in meer of mindere mate gevoelig voor stress. Daar komt bij dat het ervaren van stress niet per definitie ongezond is. Maar, wanneer wordt stress ongezond? Op welke stresssymptomen moet je letten? Wie heeft een predispositie oververmoeid, overspannen of burn-out te raken? Welke ontregelende invloed heeft stress op je autonome zenuwstelsel? Wat zijn daar de (soms desastreuze) gevolgen van? Stress wordt immers ook wel een "sluipmoordenaar" genoemd.

Na het volgen van de tweedaagse Masterclass Stress!!! ben je als een ware meester in staat cliënten die last hebben van (over)vermoeidheid, overspannenheid of een burn-out te begeleiden. Je kent alle ins and outs over stress, bezien door de brillen van de drie meest ter wereld toegepaste geneeskundige systemen; de reguliere Westerse, de Chinese én Indiase geneeskunde. Daarbij heb je niet alleen in theorie kennis opgedaan over hypnotherapeutische interventies, je hebt een paar ongetwijfeld voor jou onbekende interventies ook in de praktijk geoefend.


Inhoud van de Masterclass:

 • Het verschil tussen (over)vermoeid, overspannen en een burn-out.

 • Stress en je persoonlijkheid/karakter bezien door de bril van de reguliere Westerse geneeskunde.

 • Wie heeft een predispositie oververmoeid, overspannen of burn-out te raken?

 • Hoog sensitieve personen (HSP).

 • Stress bezien door de bril van de Indiase geneeskunde.

 • Stress en omgevingsfactoren.

 • Het opsporen van stressbronnen en stressvolle emoties en gedachten.

 • Stress en de invloed op het autonome zenuwstelsel.

 • De uitwerking van negatieve en positieve gedachten en emoties.

 • De invloed van chronische stress.

 • Stresssymptomen.

 • Het effect van hypnose op het autonome zenuwstelsel.

 • Stress bezien door de bril van de Chinese geneeskunde.

 • Stress en de invloed op onze 7 zintuigen.

 • HSP bekeken door een nieuwe bril.

 • Zes manieren om op stress te reageren.

 • Interventies met (directe) hypnose.Voor wie is deze Masterclass geschikt?

Deze Masterclass is uitermate geschikt voor hypnotherapeuten, psychologen, coaches, counselors, NLP Practitioners, artsen, psychosociaal hulpverleners en diëtisten die eens op een andere manier naar stress willen kijken en die zich willen specialiseren in de begeleiding van mensen die last hebben van (over)vermoeidheid, stress, overspannenheid of een burn-out.

Om aan deze Masterclass deel te kunnen nemen is het hebben van ervaring met (directe) hypnose een voorwaarde. Ben je nog studerende? Dan is het een must dat je je cliënt naar Somnambulisme (een diepe trance) kunt begeleiden en dat je kunt werken met ideomotorische (vinger)signalen.


Kleine Trainingsgroepen:

Om je de aandacht te geven die je verdient wordt er in kleine groepen getraind. Voor het doorgaan van de Masterclass ligt het minimum aantal deelnemers op 6, de maximale groepsgrootte is 16 deelnemers.

De Masterclass worden op twee locaties gegeven:

Onder Hypnose                        Yders Hoes
Popkenweg 1                            Betmersweg 2
9472 ZN ZUIDLAREN              9494 RB YDE

Zuidlaren en Yde zijn beiden brinkdorpen in de kop van Drenthe en vanuit alle windstreken goed bereikbaar. Op welke locatie de Masterclass wordt gegeven hangt af van de groepsgrootte.

Wil je samen met een groepje collega’s of de leden van je intervisiegroep deze Masterclass op een door jou gekozen locatie volgen? In overleg is veel mogelijk.


Duur van de Masterclass en lestijden:

De duur van deze Masterclass is 2 dagen. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.45 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere cursisten kennis te maken.

Hou er in de planning van de rest van je dag rekening mee dat een lesdag uit kan lopen. Het voortijdig de les verlaten raad ik je zeker niet aan.


Syllabus:

Na de lesdagen ontvang je per e-mail een document met daarin de sheets die tijdens de lesdagen zijn gebruikt zodat je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om van de begeleiding van mensen met (over)vermoeidheid, stress, overspannenheid of een burn-out binnen jouw praktijk een succes te maken, op je gemak nog eens na kunt lezen.


Aanmelding, kosten en betaling:

Je kunt je uitsluitend schriftelijk aanmelden. Om het je gemakkelijk te maken vind je onder de onderstaande knop een inschrijfformulier. Na ontvangst zal ik je inschrijving zo spoedig mogelijk, op volgorde van binnenkomst, in behandeling nemen. Nadat ik je aanmelding heb verwerkt, stuur ik je per e-mail een factuur.

De kosten voor de Masterclass Stress!!! bedragen € 499,-. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, versnaperingen en de syllabus en exclusief lunches.


Accreditatie:

De Masterclass Stress!!! is geaccrediteerd door GAT Register Opleidingen (GRO) en wordt als bij- en nascholing erkend door de beroepsverenigingen CAT-collectief en CAT-vergoedbaar. De training is Hbo-conform, het aantal studiebelastingsuren (SBU) is 24.Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Auteursrecht/Copyright 2021 Onder Hypnose Opleidingen, Masterclasses & Trainingen