Eendaagse Groepstraining Zelfhypnose:

Ik ben van mening dat eigenlijk iedereen zelfhypnose zou moeten leren. Niet alleen vanwege het grote stress-verlagende effect op zowel je lichaam als je geest. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer iemand een half uur in een diepe trance verkeert, het aantal Natural Killercells in het bloed sterk is toegenomen. Natural Killercells zijn witte bloedcellen die tumorcellen en met virussen geïnfecteerde cellen opruimen. Deze toename van Natural Killercells geeft als het ware een boost aan je immuunsysteem. Je wordt steeds minder vatbaar voor infecties en ander ongemak.

Daar komt bij dat (zelf)hypnose een krachtige techniek is die je in kunt zetten voor persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp. En wie kan dat niet gebruiken? Als je eerlijk naar jezelf kijkt kun je probleemloos 10 dingen opschrijven die je graag zou willen veranderen. Niet alleen in je privéleven, ook op zakelijk gebied. Anders dan veel mensen denken hoeft hypnotherapie (bij een hypnotherapeut of middels zelfhypnose) niet te gaan over ingewikkelde issues of grote problemen. (Zelf)hypnose gaat over veranderwensen in alle maten en soorten.

Neuro-wetenschappers hebben al lang geleden ontdekt dat maar liefst 95% van ons gedrag niet alleen bepaald maar ook door ons onderbewustzijn gestuurd wordt. Dat is heel veel! Vastgeroeste denkpatronen, negatieve gevoelens, ongewenst gedrag, vervelende gewoontes, negatieve emoties … Ze zitten allemaal rotsvast in ons onderbewustzijn verankerd en zijn op bewustzijnsniveau (op wilskracht) bijzonder lastig blijvend te veranderen. In hypnose gaat dat veel gemakkelijker. In een diepe trance worden de suggesties die aan het onderbewustzijn worden aangeboden en die voor de door jou gewenste verandering gaan zorgen, 200 keer sneller/beter opgenomen dan bij bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. Dit maakt hypnose bijzonder effectief. Heb je geleerd jezelf in hypnose te brengen? Dan word je je eigen hypnotherapeut!


Wil jij graag leren jezelf in hypnose te brengen?

Je kunt dit op meerdere manieren doen. Via autogene training . Je leest dan een boek over zelfhypnose of volgt een online cursus. Autogene training is (aangezien je bewustzijn hoog actief blijft) een moeizaam en langdurig proces. De meeste mensen houden het dan ook al snel voor gezien.

Een beter idee vind ik het luisteren naar zelfhypnose audiobestanden die in overvloed op het internet te vinden zijn. Echter, het jezelf op die manier in hypnose brengen vergt een hoge tijdsinvestering. Alleen de inleiding bij een ingesproken audiobestand duurt vaak al 15 minuten of langer. Daar komt bij dat voor succes een diepe trance (Somnambulisme) vereist is. Het is maar de vraag of een standaard ingesproken sessie je naar de noodzakelijke trancediepte brengt. Een ander punt wat je in je overweging mee kunt nemen voordat je een zelfhypnose audiobestand aanschaft … Je bent afhankelijk van wat is ingesproken. Zijn dit wel de veranderingen die jij wenst?

Raakt je al wat gedesillusioneerd? Dat hoeft niet!

Onder Hypnose Opleidingen geeft meerdere keren per jaar de succesvolle Groepstraining Zelfhypnose . Je leert in één dag niet alleen jezelf in een paar seconden naar een diepe trance te brengen, ik leer je natuurlijk ook hoe je de hypnose beëindigt en hoe je op de dictafoon van je mobiele telefoon directe suggesties in kunt spreken én aan welke voorwaarden deze suggesties moeten voldoen. Maatwerk dus …

Vervolgens kun je tijdens een zelfhypnosesessie deze opname beluisteren. Aangezien je onderbewustzijn in een diepe trance openstaat voor directe suggesties, zal je onderbewustzijn de door jou ingesproken suggesties accepteren waardoor het je met betrekking tot je klacht of veranderwens nadien al snel beter zal gaan.

“Moet je dan iedere keer dat je zelfhypnose toepast er een uitgebreide sessie van maken?” Nee, dat hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen alleen van het stress-verlagende effect van hypnose te genieten.


Wat is het effect van zelfhypnose?

Zoals gezegd, met zelfhypnose geef je je lichaam de gelegenheid zich op allerlei terrein zo goed mogelijk te herstellen. In een diepe trance ontstaat meer balans tussen het Sympatisch en Parasympatisch zenuwstelsel (de werken-vechten-vluchten modus versus de modus voor rust, herstel en opbouw van nieuwe energie).

Niet alleen bij mentale en/of emotionele stress wordt de Sympathicus (de werken-vechten-vluchten modus) geactiveerd. Fysieke stress als gevolg van het hebben van een ziekte of aandoening heeft hetzelfde effect op je lichaam. Wanneer deze stress langere tijd aanhoudt, wordt de Sympathicus dominant en is de Parasympathicus (die zwakker is dan de Sympathicus) slecht in staat zich ook te laten gelden.

Kortom: balans tussen het Sympathisch en Parasympatisch zenuwstelsel is uitermate belangrijk voor een goede fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het toepassen van (zelf)hypnose bewerkstelligt dit.


Toepassingsgebied:

Zelfhypnose is uitermate geschikt wanneer je het beste in jezelf naar boven wilt halen, wanneer je je immuunsysteem een boost wilt geven, wanneer je getroffen bent door de ziekte kanker (vergeet ook je naasten niet), wanneer je beter in je vel wilt zitten en/of wanneer je last hebt van of los wilt komen van:

 • De impact van een negatieve/traumatische gebeurtenis.

 • Een (chronische) ziekte of aandoening.

 • (Chronische) of uitbehandelde pijn.

 • Hoofdpijn en migraine.

 • Functionele maagklachten.

 • Het prikkelbare darmsyndroom.

 • Allergieën.

 • (Werk gerelateerde) stress of een burn-out.

 • (Chronische) vermoeidheid.

 • Depressieve gevoelens.

 • Mentale en emotionele disbalans.

 • Angstgevoelens en paniekaanvallen.

 • Woedeaanvallen of stille woede.

 • Piekeren.

 • Fobieën.

 • Dwanggedachten en/of dwanghandelingen.

 • Slaapproblemen of een kwalitatief slechte slaap.

 • Weinig zelfvertrouwen

 • Een laag zelfbeeld.

 • Concentratieproblemen.

 • Belemmerende overtuigingen.

 • Overgewicht.

 • Een rook-, eet-, game- of seksverslaving etc.

 • Nagelbijten.

 • En meer, veel meer ...


Voor wie is de training geschikt?

Daar kan ik kort over zijn ... Voor iedereen die het beste in zichzelf naar boven wil halen, voor iedereen die met mensen werkt; artsen, medisch specialisten, regulier en complementair werkende therapeuten, praktijkondersteuners, coaches, maatschappelijk werkers, NLP practitioners ... Kortom; voor jou! Want voor deelname aan de training is het hebben van kennis over en ervaring met hypnose niet nodig.


Kleine Trainingsgroepen:

Om je de aandacht te geven die je verdient wordt er in kleine groepen getraind. Voor het doorgaan van een training ligt het minimum aantal deelnemers op 6, de maximale groepsgrootte is 16 deelnemers.

De trainingen worden op twee locaties gegeven:

Onder Hypnose Yders Hoes
Popkenweg 1 Betmersweg 2
9472 ZN ZUIDLAREN 9494 RB YDE


Zuidlaren en Yde zijn beiden brinkdorpen in de kop van Drenthe en vanuit alle windstreken goed bereikbaar. Op welke locatie de training wordt gegeven wordt bepaald door de groepsgrootte.

Wil je samen met een groepje collega’s, de leden van je intervisiegroep of een groepje vrienden/vriendinnen de training op een door jou gekozen locatie volgen? In overleg is veel mogelijk.


Duur van de training en lestijden:

De duur van de training is 1 dag. De lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8.45 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers al even informeel met de andere deelnemers kennis te maken.

Hou er in de planning van de rest van je dag rekening mee dat de training uit kan lopen. Het voortijdig de training verlaten raad ik je zeker niet aan.


Het ochtendprogramma:

We beginnen na een kopje koffie of thee met wat lekkers met een voorstelrondje. Niet het geijkte voorstelrondje, nét even anders. Vervolgens neem ik je stap voor stap mee door het hele proces van hypnose en zelfhypnose. Het volgende komt hierbij aan bod:

 • Wat is hypnose? Magie of een evidence based behandelmethode?

 • Hoe kan het dat (zelf)hypnose werkt?

 • Wat gebeurt er als je in hypnose bent?

 • Hoe gemakkelijk ben jij in hypnose te brengen? We doen een aantal speelse oefeningen.

 • Een (eerste) kennismaking met hypnose middels een groepshypnosesessie.

 • Uitgebreide lunch.


Het middagprogramma:

Na de uitgebreide lunch richten we ons specifiek op zelfhypnose:

 • Wat is zelfhypnose en bij welke klachten en/of veranderwensen kan zelfhypnose helpen?

 • Ik heb je geleerd jezelf in hypnose te brengen. En dan?

 • Hoe schrijf je je eigen hypnosescript?

 • In je onderbewustzijn moet de door jou gewenste verandering plaats gaan vinden. Wat zijn voorwaarden voor het bewerken van je onderbewustzijn?

 • Hoe bereid je een zelfhypnosesessie voor?

 • Belemmerende overtuigingen.

 • De tweede groepshypnosesessie van die dag. In deze sessie leer ik je hoe je jezelf na de training met behulp van een codewoord binnen een paar seconden naar een diepe trance (Somnambulisme) kunt brengen.

 • Afsluiting en naborrelen.


Mp3-bestand en syllabus:

Na de training stuur ik je via WeTransfer een door mij ingesproken hypnosesessie. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je kort na de training begint met het een week lang, iedere dag naar deze opname te luisteren. Het zal je vaardigheid jezelf binnen een paar seconden naar een diepe trance te brengen sterk verhogen. Kom je daar een dag niet aan toe? Dan is er nog geen man overboord, tijdens de training leer ik je een “second best” techniek.

Behalve het Mp3-bestand stuur ik je ook een syllabus. Je kunt dan, als je zelf een sessie op de dictafoon van je mobiele telefoon in wilt spreken, alle belangrijke aandachtspunten die je nodig hebt om van je zelfhypnosesessie een succes te maken op je gemak nog eens nalezen.


Aanmelding, kosten en betaling:

Je kunt je uitsluitend schriftelijk voor de training aanmelden. Om het je gemakkelijk te maken vind je onderaan de pagina een knop met daar achter een inschrijfformulier. Na ontvangst zal ik je inschrijving zo spoedig mogelijk, op volgorde van binnenkomst, in behandeling nemen. Nadat ik je aanmelding heb verwerkt, stuur ik je per e-mail een factuur.

De kosten voor de training bedragen € 349,-. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, versnaperingen, het Mp3- bestand met daarop de door mij ingesproken zelfhypnosesessie en de syllabus en exclusief een lunch.


Accreditatie:


De training Zelfhypnose is geaccrediteerd door GAT Register Opleidingen (GRO) en wordt als
bij- en nascholing erkend door de Beroepsverenigingen CAT-collectief en CAT-vergoedbaar.
De training is Hbo-conform, het aantal studie belastingsuren (SBU) is 16.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Auteursrecht/Copyright 2021 Onder Hypnose Opleidingen, Masterclasses & Trainingen